Ako sa starať o zastrešenie bazéna ?

Mohli by sme tvrdiť, že zastrešenie bazénu je takmer bezúdržbové, raz za čas mu však jemnú starostlivosť doprajte.

Čistenie dráh

Veľmi dôležité pre funkčnosť prekrytia bazéna je vyčistenie dráh (vodiacich líšť, ktoré slúžia na odsúvanie zastrešenia). Odporúčame ich vyčistiť vždy na začiatku kúpacej sezóny, keď uvádzate bazén do prevádzky. Do dráh sa počas jeseňe a zimy mohli dostať listy, hmyz a rôzne nečistoty, ktoré by mohli brániť bezproblémovému odsúvaniu prekrytia.

Dráhy stačí vyčistiť prúdom vody (hadicou alebo vapkou) a nežiadúca špina vyjde von spolu s vodou na konci dráh.

čistenie dráh prekrytia bazéna

Čistenie zastrešenia bazénu

Prekrytie čistíme iba slabším, jemným prúdom vody!  Polykarbonátove platne nikdy nečistíme mechanicky. Mechanickým čistením by sa totiž mohol poškriabať polykarbonát a taktiež zničiť jeho UV vrstva.

Čistenie zastrešenia bazéna
Polykarbonát zastrešenie bazéna

V prípade profilov môžete použiť handru a jemne vyčistiť hrubú špinu, polykarbonátové platne však handrou nečistite.

Profil zastrešenia bazénu

Starostlivosť v zime

V zime sa budete musieť o zastrešenie starať iba v prípade väčšej snehovej nádielky. Takmer všetky naše väčšie zastrešenia sú vybavené priečnou výstuhou proti snehu, no pri všetkých modeloch odporúčame zmiesť sneh zo zastrešenia metlou, ak napadne viac ako 10 cm snehu.

Vplyv vetra na prekrytie bazéna

Zastrešenie bazéna nikdy nenechávajte odistené. V prípade silného vetra by mohlo dôjsť k jeho poškodeniu, prípadne k vytrhnutiu z dráh. Tomuto scenáru však predídete, ak prekrytie budete mať mimo kúpania vždy zaistené.