Stavebná príprava na montáž zastrešenia bazéna

Ak práve dokončujete bazén a rozmýšľate nad tým aký zvolíte povrch bazéna, odporúčame Vám nasledovať tieto rady. Či už plánujete kúpu zastrešenia bazéna hneď alebo nie, ušetrí Vám to dodatočnú robotu, peniaze a čas v budúcnosti, ak by ste sa pre prekrytie bazéna rozhodli neskôr.

Pred montážou zastrešenia bazéna je potrebné prispôsobiť povrch okolia bazéna, na ktorý sa bude prekrytie montovať. Naše dráhy musíme pevne ukotviť k zemi aby sme predišli rôznym poškodeniam vplyvu počasia, napríklad vetra. Veľmi častou chybou je taktiež sadanie dlažby, ktoré môže dráhu poškodiť, respektíve zastrešenie bazéna nepôjde odsúvať, kvôli zvlneniu dráh. Dobrou stavebnou prípravou však tomuto vieme predísť a zaručiť, že zastrešenie bazéna vám bude slúžiť viac ako 20 rokov.

 

Koľajnice zastrešenia bazéna

Aký podklad zvoliť ?

Najlepší podklad na upevnenie dráh zastrešenia bazéna je betón. Úplne postačia vybetónované pásy, šírky 25-35 cm(na základe toho, koľko segmentov má Váš kryt na bazén), na ktoré uložíme koľajnice prekrytia. 

Akú dlažbu vybrať k bazénu ?

Zámkovú dlažbu ako podklad neodporúčame, ako sme spomenuli vyššie v dlhšom časovom horizonte, môže hroziť sadnutie tohto podkladu. Ak však pod betónujete pásy pod zámkovou dlažbou, bude to v poriadku.  

Pre všetky ostatné typy dlažieb ako je napríklad travertín alebo betónové dlaždice platí to isté, ak je pod nimi betón všetko bude v poriadku a my môžeme bez problémov montovať prekrytie bazénu.

Drevo alebo drevoplast

Drevená podlaha so zastrešením bazéna

Pri drevenej alebo drevoplastovej podlahe sa dráha zastrešenia bazénu musí prichytiť na podkladové hranoly, ktoré sa nachádzajú pod podlahou. Následne sa podlaha do obkladá k dráham a koľajnice prekrytia budú pekne zapustené v rovine s podlahou.

Kamenný koberec

Pripevnenie koľajníc na kamenný koberec, je z našej strany bezproblémové. Zo skúsenosti Vám však tento povrch neodporúčame. Veľa našich zákazníkov, ktorí si okolo bazéna dali kamenný koberec, boli po čase nespokojný, kvôli neustálemu vypadávaniu kamienkov.